gemeenteraadsverkiezingen

stem sierlijk

Gemeenteraadsverkiezingen

Op woensdag 16 maart 2022 mogen we weer naar de stembus voor de verkiezingen voor de gemeenteraad.
Ook op maandag 14 en dinsdag 15 maart is in verband met corona in elke gemeente al een aantal stembureaus open. Zo kan iedereen een rustig moment kiezen om te stemmen.

Stichting HVLV geeft stemadvies:

Voor deze verkiezingen is het niet mogelijk om een algemeen stemadvies te geven. Dit komt doordat het handelen van lokale afdelingen soms afwijkt van de lijn van de landelijke partijen.
Als je zeker wilt weten dat jouw stem naar een partij gaat die de Nederlandse vuurwerktraditie in stand wil houden, raden we je aan om de partij van jouw voorkeur te mailen en naar hun standpunt te vragen.

Je kunt ook kijken of jouw gemeente meedoet aan een van onderstaande keuzehulpen. Daar zijn ook stellingen over een lokaal vuurwerkverbod in opgenomen.

https://mijnstem.nl/

https://home.stemwijzer.nl

Stem wijs; Stem sierlijk!

Uitkomst Consultatie

GroenLinks en Partij voor de Dieren hebben al heel lang een initiatief wetsvoorstel, voor een permanent vuurwerkverbod, klaar om in te laten voeren. Dit initiatief wetsvoorstel is eerst langs de Raad van State gestuurd, die daar negatief op reageerde en vragen stelde bij de uitvoerbaarheid.
Afgelopen januari is dit concept wetsvoorstel ter consultatie gebracht. Iedere Nederlander kon zijn mening over het wetsvoorstel geven. Wij hebben samen met onze partners alle 12199 reacties in kaart gebracht:

Tegen het wetsvoorstel (10009)
82%
Voor het wetsvoorstel (2094)
17%
Geen mening (96)
1%

Stemwijzer

Vorig jaar waren de Tweede Kamer verkiezingen. Toen kon je een landelijke stemwijzer invullen. Daar stond ook een vraag in betreft vuurwerk. Vind je dat je als consument vuurwerk moet kunnen afsteken? De uitkomst:

Eens
58%
Oneens
33%
Geen van beide
9%

Raamposter

Laat weten dat jij voor siervuurwerk stemt. Download de raamposter, print hem uit (A4) en plak hem voor het raam.

Raamposter (A4)

Raamposter (A4)

3.74 MB 1059 Downloads

Op wie stem jij?

Laat ons weten op wie jij stemt. Staat de partij waar op je stemt er niet tussen? Voeg hem dan toe!

Ik ga stemmen op: