Bruls brult een toontje lager

Bruls brult een toontje lager.
Nu wel.

Vandaag was er op het nieuws een interview te zien waarin dhr. Bruls werd geïnterviewd over de mogelijke avondklok. Hierop gaf dhr. Bruls aan dat hij deze maatregel ver vindt gaan en dat hij hier als voorzitter van de veiligheidsregio’s niet zomaar mee in kan stemmen. Weloverwogen en nauwkeurig heeft dhr. Bruls het advies van het OMT tot zich genomen. Geen haast, maar goed kijken naar de uitvoerbaarheid. Want de veiligheidsregio’s moeten het tenslotte handhaven. Complimenten! Dit is wat je van een burgemeester mag verwachten.

Wel werden wij bij het zien van dit interview even terug in de tijd gezogen. Is dit dezelfde heer Bruls als die in december 2020 of heeft hij goede voornemens voor 2021? In november en december 2020 ging dhr. Bruls voorop in de strijd tegen vuurwerk. Er moest en zou en vuurwerkverbod komen! Op 1 januari 2021 wist dhr. Bruls nog voor 13:00 te concluderen dat het een zeer succesvolle jaarwisseling was dankzij het eenmalige vuurwerkverbod. We moesten doorpakken! Deze uitspraken deed hij zonder onderbouwing van cijfers, want die waren toen nog niet bekend. Handhaven van een vuurwerkverbod? Dat was makkelijk te doen! Dhr. Bruls heeft daar niet eens over na hoeven denken.

Hoe komt het dat de heer Bruls in deze situatie een nauwkeurige man is, welke de politiek serieus neemt en beslissingen weloverwogen maakt, terwijl hij ondoordachte uitspraken doet op basis van nog onbekende feiten, wanneer het over de vuurwerktraditie gaat?

Kunnen we hieruit concluderen dat dhr. Bruls een persoonlijke afkeer van de Nederlandse vuurwerktraditie heeft, en deze persoonlijke strijd op zijn politieke titel uit probeert te vechten? Of hebben wij het volledig mis?

Wij willen dhr. Bruls met klem verzoeken om te allen tijden waarheidsgetrouw te blijven en politiek nauwkeurig en weloverwogen te bedrijven. Laat uzelf geen speelpop van uw emoties worden en kijk door een neutrale bril naar de werkelijke feiten omtrent de vuurwerktraditie.
Dan zult u inzien dat u niet tegen het Nederlandse consumentenvuurwerk strijdt, maar tegen het illegale vuurwerk, en de raddraaiers die de jaarwisseling als een wetteloze nacht beschouwen.

Het Vuurwerk Liefhebbers Verbond.

Plaats een opmerking

Je email adres word niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *